AŽURIRANO 23. MARTA 2019. GODINE

 1.  Iz komunalnog preduzeća "Komus" obavještavaju građane, vlasnike ili korisnike stambenih prostora sa seoskih područja u kojima je organizovano prikupljanje i odvoženje komunalnog otpada, koji se nisu prijavili u evidenciju KP „Komus“da su dužni najkasnije do 30.marta da se prijave kao korisnici usluga komunalnog preduzeća.
  Ukoliko se građani ne prijave, ovlašteni radnici preduzeća će u saradnji sa komunalnom policijom primjeniti kaznene odredbe u skladu sa zakonskim propisima.

 2. Iz OŠ  "Branko Ćopić" Donji Agići obavještavaju da će se upis učenika u prvi razred obavljati po sljedećem rasporedu:  u Donjim Agićima 1.i 2.aprila od 8 do 14h
  u Ćelama 3.aprila od 8 do 13h
  u Crnoj Rijeci 4.aprila od 8 do 13h
  Na upis su roditelji obavezni ponijeti ljekarsko uvjerenje učenika, izvod iz matične knjige rođenih i potvrdu o stalnom mjestu boravka.
 3. Iz osnovne škole „Sveti Sava“ obavještavaju roditelje da će se upis djece u prvi razred obavljati prema sljedećem rasporedu:

  U centralnoj školi 16., 17., 18., i 19. aprila u vremenu od 08:00-13:00. Mole roditelje koji upisuju djecu u centralnu školu da u četvrtak, 11. aprila i petak, 12. aprila u periodu od 09:00-12:00 dođu radi evidencije djece i po termin upisa.

  U područnim školama upis će se obavljati prema sljedećem rasporedu:

  1. maja u Maloj Novskoj Rujiškoj u 08:00, a u Velikoj Rujiškoj u 10:00.
  2. maja u Rakanima u 08:00, a u Rudicama u 10:00.
  3. maja u Rašću u 08:00, a u Blatnoj u 10:00.

  Dokumenti potrebni za upis djeteta u prvi razred su: ljekarsko uvjerenje, izvod iz matične knjige rođenih i potvrda o mjestu prebivališta. Ukoliko je dijete pohađalo predškolsku ustanovu, prilikom upisa roditelje daje na uvid Knjigu za praćenje i razvoj djeteta.

  U prvi razred upisuju se sva djeca koja do početka školske godine, prvog septembra, navrše šest godina života i koja su psihofizički sposobna za praćenje i savladavanje obrazovno vaspitnog programa u školi. Na zahtjev roditelja i na osnovu mišljenja komisije u prvi razred mogu se upisati i psihofizički razvijena djeca koja do kraja kalendarske godine navršavaju šest godina.

 4. Potrebna ženska osoba za rad u piceriji "MS" u ulici Vidovdanskoj. Zainteresovane se mogu javiti u piceriju "MS".